Zen zegt:

De vraag is hierbij. “Hoe kan ik dit bereiken?” Er zijn inmiddels in deze digitale wereld zoveel ideeën dat je niet waar te beginnen. In mijn onderzoek komt Zen het dichtste bij. Chan-Zen wel te verstaan. En om te zien hoe lastig het is werd Chan-Zen ook weer verdeeld in tweeën  namelijk Noordelijke & Zuidelijk. Noordelijk vanuit “kennis” en Zuidelijk vanuit “Satori”. Kennis kan je helpen in je zoektocht maar als het uiteindelijk inzicht je toevalt kan alle kennis de prullenbak in. Dan begrijp je wat het geluid is van “Een klappende hand“. 

En dit inzicht brengt niets voor je denkende geest. Het inzicht vernietigd alles wat je dacht dat waar was. En dan?

“Wanneer veelheid tot eenheid is herleid, waartoe kan het Ene worden herleid?” 

​

Zen wil dat de geest vrij en onbelemmerd is. Zelfs denkbeelden van eenheid en alles-omvattendheid vormen een struikelblok, een verstikkende strop en bedreigen onze oorspronkelijke vrijheid van geest

De tijd die daarna volgt is een tijd om opnieuw te leren lopen in de wereld. Alles opnieuw onderzoeken. Stil zijn, luisteren. En wel te luisteren naar jezelf. Hoe alle gedachten overal een verhaal van maken. En altijd een bevestiging zoeken en zeker wilt hebben. De kunst is om hiermee niets meer mee te doen. Want de geest wilt zo graag een verhaal. Misschien dat er daarom allemaal verschillende stromingen binnen Religies zijn.

En langzaam maar zeker ga je inzien dat de weg die je bewandeld precies de weg is. Die je “moet” bewandelen. Voor de geest zit er een positief en een negatieve lading op. Maar het inzicht verteld je; HEEl duidelijk, dat het niet zo is. Dat het gewoon de stroom is die stroomt en jij daar een onderdeel van bent. And “That’s it!”.

Maar zoals Alan Watts het zo mooi zegt and “Youre IT!” Het geheel. En daar kun je niets mee behalve een leuk verhaal ervan te maken. Want de wereld blijft precies zoals die is en de kunst is!!!!

JOU ROL TE SPELEN ZOALS DIE IS ZONDER SCHROOM.  EN DAT!           

“IS BEWUSTWORDING”

Contact;

​

Vlondertuin 16

3994 PA Houten

Nederland

​

​

☎️     +31306365151

📱    +31610881309

📧    info@krachtvanbewustwording.nl

​

​

K.V.K. Houten onder nummer : 57350345.

NL10RABO 0119917483